↑ Terug naar Karate

Wedstrijden en Stages bij karateschool Tamashii

We zijn bij Tamashii erg actief met wedstrijden.

 

Wedstijden en stages bij Karateschool Tamashii.

Hoe kan een wedstrijd eruit zien:
Je moet je voorstellen dat we met een wedstrijdploegje, ouders die eventueel rijden en natuurlijk de Sensei of coach en begeleider op pad gaan naar een wedstrijd.
Dat kan bijvoorbeeld zijn in Nijmegen, in Roosendaal, in België of zelfs één keer per jaar bij onszelf in Halsteren.

Vooraf heb je jezelf dan ingeschreven voor een of meerdere onderdelen:

  • Kata,
  • Kumite of
  • Kata team. Kata teams worden in overleg met de Sensei’s geformeerd.

Dat zijn normaal gesproken drie Karateka’s die al langer samen een team kata in trainen.

Op de wedstrijddag krijg je te horen wie in welke poule zit en welk rugnummer heeft, en het uitdelen en opplakken van de rugnummers gebeurt zodra we zijn omgekleed. Dan is het een kwestie van met zijn allen elkaar steunen en aanmoedigen zodra iemand aan de beurt is. De sensei of coach is degene die mag coachen bij het kumite, hij/ zij zit dan vlak achter jou en moedigt je aan, geeft je belangrijke aanwijzingen.

We blijven normaal gesproken allemaal wachten op elkaar: samen uit samen thuis! We zijn vrijwel nooit zonder prijzen thuis gekomen. We maken wat leuke foto’s en eindigen vaak bij Macdonalds of een pizzeria of zo de dag. Iedereen mag meedoen met wedstrijden! Graag zelfs!
Op zaterdag ‘s morgens van 9.30 tot 11.00 uur hebben we wedstrijdtraining in de gymzaal van de Julianastraat. Zie training locaties. Deze training is verplicht voor degene die zich onderdeel willen zien van de wedstrijdploeg. Ofwel, kom je daar trainen dan zeg je eigenlijk toe met wedstrijden mee te doen. We hebben bij tamashii de eis dat je voor je zwarte band examen minimaal 3 kumite en 5 kata wedstrijden gedaan moet hebben om zo te garanderen dat je die ervaring hebt meegemaakt voor de ontwikkeling van jouw Karate.

Om mee te doen met wedstrijden is protectie verplicht, dan heb ik het over het onderdeel kumite:

  • meisjes: een borst bescherming, een bovenbitje.
  • Jongens: een tok, een bovenbitje.

En bij jeugd wedstrijden bovendien de witte karate handschoentjes.

Wedstrijden doen en bij de wedstrijdgroep horen is echt ontzettend leuk!! Doe je ook mee?

Stages en Dan trainingen

 Het volgen van stages is van groot belang. Er worden meerdere stages per jaar gegeven op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Hier wordt les gegeven door hogere leraren. Alle onderwerpen uit het karate worden daar behandeld en intensief getraind. Maar uiteraard is het opdoen van ervaring bij allerlei martial arts disciplines geweldig.
Stages zijn erg nuttig als aanvulling op de gewone trainingen en voor de hoge banden zelfs verplicht. Deze verplichting is in het leven geroepen om de noodzakelijke groei van hoge banden te waarborgen.

Karateschool Tamashii is aangesloten bij het 4e platform van het KBN. Om in aanmerking te komen voor een Dan-graad is het vereist enkele Dan trainingen te volgen voorafgaand aan het proef examen. Maar sowieso is het regelmatig volgen van deze trainingen erg aan te raden.