Tamashii

Het ontstaan van karateschool Tamashii!

Tamashii is ontstaan op de middelbare school, ’t Juvenaat in Bergen op Zoom. Het Tamashii-logo is door een karateleerling van het Juvenaat, Fleur Kessels, gevonden. Het betekent Soul, Spirit, wat onze school bij de visie van het karate vind passen.

Otto Bakker gaf daar les in natuurkunde en techniek, maar had toen al ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven van karate. De lessen waren in de gymzaal van ’t Rijks, ook in Bergen op Zoom, en in een zaal in Halsteren. Die afdelingen vielen onder Karatedojo Umo, waar Jan Knobel eigenaar van is.

In 2006 heeft Jan Knobel de afdelingen Bergen op Zoom en Halsteren overgedragen, en zo werd Tamashii een sportschool met inmiddels 5 afdelingen. Halsteren, Bergen op Zoom, Steenbergen, Poortvliet en Goes.

Sinds die tijd is het aantal nieuwe leden alleen maar gestegen. Nog steeds komen er meer nieuwe leden bij, en hebben we onze activiteiten uitgebreid met verschillende weerbaarheidstrainingen, die aangepast kunnen worden aan de hand van de leeftijd van de deelnemers, zelfverdedigingslessen voor vrouwen en teambuilding op maat voor bijvoorbeeld een sportclubs en bedrijven.

De lessen in karate en zelfverdediging voor vrouwen worden gegeven door Otto Bakker, Coen Bakker  Eugene v. Meel en Filip van Gurp

De weerbaarheidscursussen worden door Otto gegeven.

De teambuilding wordt door Otto en Coen verzorgd.

Bent u ook nieuwsgierig geworden? U kunt altijd een kijkje nemen in onze sportschool!

Met sportieve groet,

Otto Bakker en alle medewerkers van Tamashii.

Het huidige Tamashi 

Inmiddels is Tamashii aardig uitgebreid.  Wat bieden wij nu:

 • Karatelessen voor jong en oud: Beginleeftijd is ongeveer 6 jaar. Dit in overleg met ouders. We geven les op verschillende afdelingen.
  • Maandag wordt er in Steenbergen  les gegeven. Dit in een algemene groep, dat wil zeggen: verschillende niveaus en leeftijden door elkaar.
  • Dinsdag wordt er les gegeven in Poortvliet en in Goes. Hier trainen ook alle niveaus samen. met in Poortvliet het laatste half uurtje voor midden en hoge banders
  • Woensdag wordt er in Bergen op Zoom les gegeven. Deze afdeling  heeft twee afzonderlijke afdelingen:  beginners en gevorderden.
  • Vrijdag zijn de lessen in Halsteren. Hier zijn drie afzonderlijke trainingen.  Laag, midden en hoog niveau.
  • En zaterdagmorgen wordt er ook in Halsteren les gegeven.  Dit is specifieke wedstrijdtraining.

Er word op de verschillende afdelingen gevarieerd les gegeven door de vier sensei’s
Je kunt, als je dit wilt, zoveel mogelijk bij ons komen trainen zonder extra kosten.

 • Vrouwen zelfverdediging: Mogelijk vanaf 14 jaar. Bij voldoende aanmeldingen start er weer een module vrouwen zelfverdediging.
  • Als we van start gaan hiermee zal dat op de woensdag avonden zijn in de gymzaal van het Rijks van 18:30 tot 19:30 of op de zaterdag ochtend van 11 tot 12 uur in de gymzaal Julianastraat Halsteren.
 • Weerbaarheid: Onze sensei Otto Bakker geeft al jaren workshops en cursussen in weerbaarheid. Deze cursussen en workshops heeft hij zelf ontwikkeld op basis van zijn ervaring als karateleraar, docent en leerling begeleider. De reacties zijn steeds zeer positief. De lessen worden op verschillende locaties gegeven.
 • Workshops en teambuilding: Op verzoek van de cliënt (sportclubs, bedrijven, stichtingen, jongerenwerk, scholen etc.) geeft Tamashii diverse workshops op maat.
CKF_Otto_Bakker_1

sensei Otto Bakker

Otto Bakker: Sensei in hart en nieren. 6e dan WJKA en NFK, 3e dan KBN Samen met broer Coen 41 jaar geleden begonnen met karate bij Felix Jansens. Hij heeft eveneens later bij sensei Knobel zijn karate-volwassenheid bereikt. Eerst zuiver als student, hierna gedurende lange tijd als sensei bij sportschool Umo. Echter wel met het duidelijke …

Bekijk pagina »

Coen Bakker

sensei Coen Bakker

Coen Bakker. Coen Bakker: 6e dan WJKA, 3e dan KBN. Hiernaast ook zwarte band Judo/ jiu jitsu/ pancrado. Coen  begon zijn martial arts carrière zo’n 41 jaar geleden. Als jonge knul voelde hij zich aangetrokken tot deze, toen voor ons zo mysterieuze, vechtkunst. Hij is begonnen bij Felix Jansens en is bij de overname door Knobel …

Bekijk pagina »

1510355_583932325033032_920666130_n

Sensei Eugene van Meel

Sensei Eugene van Meel  4e dan WJKA sensei Eugene van Meel  traint al heel wat jaartjes met Coen en Otto Sensei samen en is ook opgeleid door Knobel Sensei. Middel ook effectief zou zodat u er zeker kan van zijn dat niemand erectiemedicijnen tevreden bent over de service . Hij heeft zijn sporen inmiddels verdiend. Wat …

Bekijk pagina »

DSC_0185

assistent leraar Filip van Gurp

  Filip van Gurp  2e dan NFK, 1e Dan KBN   Filip van Gurp is voor Tamashii een aanwinst. Hij traint met veel enthousiasme en een open mind. En hij zet zich enorm in voor de sportschool. Mensen die medicijnen nemen ook bij het gebruiken van 100MG levering je hoeft de deur niet uit Kopen …

Bekijk pagina »