↑ Terug naar Tamashii

sensei Otto Bakker

Otto Bakker: Sensei in hart en nieren.
6e dan WJKA en NFK, 3e dan KBN

1661497_583930871699844_1877512176_nSamen met broer Coen 41 jaar geleden begonnen met karate bij Felix Jansens. Hij heeft eveneens later bij sensei Knobel zijn karate-volwassenheid bereikt. Eerst zuiver als student, hierna gedurende lange tijd als sensei bij sportschool Umo. Echter wel met het duidelijke besef dat je altijd student zult blijven.

Hij is met hart en ziel bezig om jonge en oudere mensen mentaal en fysiek te ondersteunen. Dit doet hij  in de vorm van weerbaarheid cursussen en training in zelfverdediging. Naast de sportschoolactiviteiten is hij ook een gedreven docent techniek in het middelbaar onderwijs.

Otto is een sportschoolhouder met ambitie. Met eigen martial arts ervaring gekoppeld aan een stuk coaching geeft hij  zijn leerlingen het vertrouwen dat zij eruit kunnen (en moeten!) halen wat er in zit. Niet alleen tijdens de trainingen maar ook bij wedstrijden. (die, ondanks wat sommigen denken, bereikbaar, leuk en effectief zijn!)

Hij is de motor, inspirator, hoofdtrainer en eigenaar van deze bijzondere sportschool waar hard trainen op hoog niveau en een goede sfeer eigenlijk als vanzelf samen vallen. Eigenzinnig volhardend in de mening dat karate-discipline, onderling overleg en respect voor elkaar perfect hand in hand gaan.

DSC_7241

 

 

 

Otto in actie tijdens een zelfverdedigings demo

 

 

 

 

Hyakuhachiho Otto Bakker