↑ Terug naar Weerbaarheid

Omschrijving cursus weerbaarheid

weerbaarheid:

Omschrijving cursus weerbaarheid: De cursus bestaat uit 4 lessen van twee uur ( afhankelijk van de groep ).

Hierin wordt vooral gewerkt met de diverse onderwerpen en rollenspellen.
Vervolgens zijn er nog twee trainingen van anderhalf à twee uur.  Daarin wordt het stuk zelfverdediging en lichaamshouding getraind.

Dit vind plaats in een gymzaal. En tenslotte wordt de cursist uitgenodigd om een echte karateles bij Tamashii te volgen.

Tijdens de lessen worden o.a. thema’s behandeld als: wat is weerbaarheid, (zelf)vertrouwen, afstand en nabijheid, grenzen, pesten, communicatie en stemgebruik, lichaamstaal, gevoelens herkennen en uiten, angst en twijfel en het belang van betrekken van ouderen ( politie ) bij  hun problemen.

Tevens geven we een inleiding in zelfverdediging: technieken leren uitvoeren en toepassen.
Elke les bestaat uit praten, oefenen, lichamelijk bezig zijn en huiswerk (na)bespreken.
In de Karate dojo (trainingsruimte) gaat de groep cursisten aan het werk onder persoonlijke begeleiding van Otto Bakker .Met behulp van een paar begeleidende zwarte bandhouders. Dit gebeurt tijdens de jeugd/ lage banden training. Om op die manier, binnen de groepssfeer met zijn sociale veiligheid, effectief een stukje uit het Karate te trainen.

De zelfverdediging bestaat onder meer uit: hoe reageer ik voor en nadat ik vastgepakt of aangevallen word? Enkele effectieve grepen, klemmen, overnames, verdedigingen en aanvallen (stoten en schoppen).

Na afloop krijgen de cursisten een certificaat van bekwaamheid als herinnering mee en houden ze de snelhechter met lesbrieven om de cursus nog eens na te lezen. Het certificaat reiken we uit aan het einde van de cursus en hiervoor nodigen we belangstellenden uit, waaronder ouders en verzorgers. Hierover wordt men nader geïnformeerd