Zelfverdediging

Bij karateschool Tamashii bestaat de mogelijkheid om zelfverdediging voor vrouwen te beoefenen.

Het is van alle tijden dat veel vrouwen zich zo nu en dan bedreigd voelen of zelfs worden, en hier dan niet direct een goed antwoord op hebben.

Er zijn dan ook genoeg situaties denkbaar, namelijk van het uitgescholden worden tot en met lijfelijk, grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vastpakken, betasten, slaan of erger.

afb-zelfverdediging-reeksOm hier een antwoord op te hebben is heel complex, daarom zijn we daar tijdens de trainingen ook intensief mee bezig.

Vandaar dat de trainingen elementen in zich hebben van onze weerbaarheid trainingen, namelijk ook werken aan een goede houding, en alert zijn, want jezelf zeker voelen en zeker overkomen is al een groot voordeel. Waar we dan uiteraard ook veel aandacht aan schenken is het trainen van het lichaam, het trainen van verdedigingen en aanvallen, ontwijkingen, pakkingen en overnames. En dus ook het trainen met elkaar.

Hierdoor zul je sneller kunnen reageren in ongewenste situaties, en zorgt er bij voorbaat al voor dat je jezelf zekerder voelt. Het geheel is voornamelijk gestoeld op het Karate met daarbij elementen van andere vechtkunsten, zoals Aikido, JiuJitsu en Judo: immers, wat werkt pas je toe! Niet te moeilijk doen, direct, eenvoudig en effectief. Een bijkomend effect van deze trainingen is dat de lichamelijke conditie met stappen vooruit zal gaan. Dit maakt dat de deelnemer zich fit en weerbaar zal voelen.

      IMG_2449IMG_2450IMG_2451

In maart 2017 starten we weer met een nieuwe cursus. Geïnteresseerde dames kunnen zich hiervoor aanmelden.

Bij voldoende inschrijvingen (minimaal 6) starten we dan in overleg met de groep een nieuwe module.

De basismodule zelfverdediging bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur.

Minimale leeftijd voor deelname is 14 jaar.

cursus vrouwenzelfverdediging

cursus vrouwenzelfverdediging   Cursus vrouwenzelfverdediging (dames vanaf ongeveer 14 jaar) in de privé dojo op de Tholenseweg 18 te Halsteren. Deze trainingen zullen met maximaal 6 inschrijvingen tegelijk plaats vinden. Dit omdat het om een kleine, maar complete, dojo gaat en omdat er zo maximale aandacht naar de cursisten zal uitgaan. Het gaat om modules van …

Bekijk pagina »

leslocatie vrouwenzelfverdediging

Leslocatie

De leslocatie is: Tholenseweg 18, Halsteren

Bekijk pagina »