Karate - zelfverdediging - weerbaarheid

Terug naar het overzicht

Jalal en Faya over het NFK 4-Masters

Geplaatst op: 03-07-2022

Vaak schrijven wij hoe goed wij een stage wel niet vinden maar misschien zijn wij een beetje bevooroordeeld :-) Dus hebben we aan het aan één van onze leden gevraagd hun ervaring op te schrijven: Jalal en Faya over het NFK 4-Masters

Wij hebben erg genoten van het four masters event van de NFK waarbij wij op een leerzame, fijne en erg leuke wijze kennis hebben gemaakt met verschillende vormen van Martial Arts. Faya heeft meegedaan met het kinderprogramma bestaande uit Karate en Jiu Jitsu, waarbij zij veel heeft geleerd van de verschillende zelfverdedigings-technieken om met relatief weinig inspanning een potentiele belager af te afweren. Ze vond het zo leuk, dat papa thuis deze technieken een aantal keren heeft moeten ondergaan... :-D

Ik heb zelf met het programma voor volwassenen meegedaan. Het was indrukwekkend om les te krijgen van meerdere ervaren senseis in Karate, Jiu Jitsu en Kobudo/Hanbo. Naast de ervaringen die ik heb opgedaan in deze verschillende vormen van Martial Arts, zijn mij vooral ook de gelijkenissen bijgebleven. Het was indrukwekkend om zelf te ervaren hoe de Karate trainingen bij Tamashii op verschillende wijze terugkomen in de andere vechtsporten. Hierdoor is het respect en aanzien voor deze sport bij mij nog verder gestegen.

Naast de trainingen, hebben wij ook demonstraties gekregen van ervaren senseis en leden. Het was imposant om te zien hoe souplesse en tegelijkertijd het uitstralen van krachtige energie hand in hand kunnen gaan.

Kortom voor mij en mijn 9 jarige dochter was de four masters een zeer leerzame en leuke ervaring, waar we in de toekomst graag vaker aan zullen meedoen.

Groet, Jalal en Faya Fitoury

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.