Karate - zelfverdediging - weerbaarheid

  1. Home
  2. Tamashii

Tamashii

We zijn een dynamische, sociale en gezellige sportschool met ongeveer 100 leden. We trainen met jong en oud samen wat een fijne dynamiek geeft. Wij beoefenen shotokan karate. Bij deze traditionele vechtkunst staat zelfverdediging, respect en discipline centraal.

Naast Karate kan je bij ons terecht voor Zelfverdedigingslessen. Ook geeft Sensei Otto stages op locatie. Wij geven les in de regio Bergen op Zoom, Halsteren, Tholen en Goes. 

Het ontstaan van karateschool Tamashii!

Tamashii is ontstaan op de middelbare school, ’t Juvenaat in Bergen op Zoom. Het Tamashii-logo is door een karateleerling van het Juvenaat, Fleur Kessels, gevonden. Het betekent Soul, Spirit, wat onze school bij de visie van het karate vindt passen.

Otto Bakker gaf daar les in natuurkunde en techniek, maar had toen al ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven van karate. De lessen waren in de gymzaal van ’t Rijks, ook in Bergen op Zoom, en in een zaal in Halsteren. Die afdelingen vielen onder Karatedojo Umo, waar Shihan Jan Knobel eigenaar van is.

In 2006 heeft Jan Knobel de afdelingen Bergen op Zoom en Halsteren overgedragen aan Otto. Zo werd Tamashii een sportschool met inmiddels 2 afdelingen: Halsteren en Tholen.

Je kunt bij Tamashii terecht voor:

Karate
Voor jong en oud: Beginleeftijd is 6 jaar. Bij jonge kinderen wordt gevraagd of ouders een proefles meekijken of hun kind er al aan toe is.

Onze karatelessen worden gegeven door onze vier leraren:
Otto Bakker
Coen Bakker
Eugene van Meel
Filip van Gurp

Stages
Sensei Otto kan op aanvraag een karatestage geven. Deze stage's duren doorgaans 3 a 4 uur, en in overleg met Otto kan de inhoud bepaald worden. 

Zelfverdedigingslessen
Specifiek voor vrouwen. Mogelijk vanaf ongeveer 14 jaar.

Weerbaarheidstrainingen
Deze kan gegeven worden als cursus (meerdere lessen in een pakket) of als een enkele workshop. Sensei Otto heeft de cursussen zelf ontwikkeld op basis van zijn ervaring als karateleraar, docent en leerling begeleider. De trainingen kunnen aangepast worden aan de hand van de leeftijd van de deelnemers.

Workshops en teambuilding op maat
Voor bijvoorbeeld een sportclubs, bedrijven, stichtingen, jongerenwerk, scholen.

Bent u ook nieuwsgierig geworden? U kunt altijd een kijkje nemen in onze sportschool of neem contact met ons op!

Met sportieve groet,

Otto Bakker en alle medewerkers van Tamashii

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.