Karate - zelfverdediging - weerbaarheid

  1. Home
  2. Tamashii
  3. Wij zijn aangesloten bij
  4. HDKI - Sensei Scott Langley

HDKI - Sensei Scott Langley

Scott beoefent vechtsporten sinds de leeftijd van 5, maar hij begon zijn karatecarrière in 1986 onder leiding van Howard Milson, een senior lid van Kodokai en destijds een van de weinige 5e dans in het VK. Scott trainde hard met Howard en Kato Sensei en behaalde shodan in 1992. Nadat hij in 1993 met Kato Sensei naar Japan was gereisd, begon Scott aan de universiteit in Staffordshire en trainde hij dagelijks met hem.

Gedurende deze tijd assisteerde hij Kato Sensei bij het lesgeven in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Scott deed ook regelmatig mee; het winnen, zowel in kata als kumite, de Nationale Kampioenschappen vijf keer, Europese Kampioenschappen drie keer, en de 1996 JKA Wereldkampioenschappen in Moskou. Voortbouwend op dit succes reisde Scott in 1997 opnieuw naar Japan en begon hij fulltime te trainen in de JKA (Asai-fractie) Hombu-dojo.

Onder constante druk van de instructie van Asai, Abe, Yahara, Kagawa, Isaka, Yamaguchi enz., ging Scott van kracht naar kracht en in 1998 werd hij gevraagd om de instructeurscursus te volgen. Helaas verhinderde een geblesseerde knie dit, dus na een behoorlijke revalidatie, begon Scott, samen met Yasuhisa Inada, in 2000 aan de cursus en werd de eerste instructeurscursus van de nieuw gevormde Japanse Karate Shotorenmei. Twee intensieve jaren later studeerde Scott af van de cursus en werd hij de vijfde niet-Japanner die dit ooit deed (JKA/JKS).

Scott voelde dat het tijd was om verder te gaan en werd aangemoedigd door de hombu dojo om JKS-karate te ontwikkelen en verhuisde naar Ierland. Van 2002 tot 2013 was Scott de technisch directeur van de JKS GB & Ireland en de hoofdinstructeur van de Hombu Dojo van JKS Ireland. In die tijd groeide de groep van 4 clubs naar 120 clubs, waarmee het de grootste single-style groep op de Britse eilanden is. Zijn eigen club groeide ook van de eerste 8 leden die op de eerste avond kwamen opdagen tot meer dan 500 leden en vier fulltime instructeurs.

Scott is de bestsellerauteur van Karate Stupid en Karate Clever. Hij is een van de oprichters van Hombu Dojo Karate International en Chief Technical Director van de groep.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.