Karate - zelfverdediging - weerbaarheid

  1. Home
  2. Zelfverdediging en weerbaarheid

Zelfverdediging en weerbaarheid

Cursus zelfverdediging voor vrouwen

Het is van alle tijden dat veel vrouwen zich zo nu en dan bedreigd voelen, of worden, en hier dan niet direct een goed antwoord op hebben. Er zijn dan ook genoeg situaties denkbaar, namelijk van het uitgescholden worden tot en met lijfelijk, grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vastpakken, betasten, slaan of erger. Om hier een antwoord op te hebben is heel complex, daarom zijn we daar tijdens de trainingen ook intensief mee bezig.

Vandaar dat de trainingen elementen in zich hebben die de weerbaarheid van de cursist vergroten: b.v. werken aan een goede houding, en alert zijn, want jezelf zeker voelen en zeker overkomen is al een groot voordeel. Hierdoor ontstaat vanzelf een betere mentale weerbaarheid. Waar we ook veel aandacht aan schenken is het trainen van het lichaam, het trainen van verdedigingen en aanvallen, ontwijkingen, pakkingen en overnames. De cursisten trainen dit met elkaar onder begeleiding van Sensei Otto.

Door deze trainingen zul je sneller kunnen reageren in ongewenste situaties, en het zorgt er bij voorbaat al voor dat je jezelf zekerder voelt.

Het geheel is voornamelijk gebaseerd op het Karate met daarbij elementen van andere vechtkunsten, zoals Aikido, JiuJitsu en Judo: immers, wat werkt pas je toe! Niet te moeilijk doen, direct, eenvoudig en effectief. Een bijkomend effect van deze trainingen is dat de lichamelijke conditie met stappen vooruit zal gaan. Dit maakt dat de deelnemer zich fit en weerbaar zal voelen.

Onze cursus zelfverdediging voor vrouwen (dames vanaf ongeveer 13 jaar) vindt altijd plaats in de privé dojo op de Tholenseweg 18 te Halsteren. Deze trainingen zullen met maximaal 6 inschrijvingen tegelijk plaats vinden. Dit omdat het om een kleine, maar complete, dojo gaat en omdat er zo maximale aandacht naar de cursisten zal uitgaan.

Het gaat om modules van acht lessen a anderhalf uur. De cursus vindt altijd plaats op donderdagavonden.  Inschrijven verzekert een plaatsje en daarover wordt helder gecommuniceerd. 

Kosten: € 145,- per persoon voor de gehele module.

Neem contact met ons als u graag meer informatie wilt hebben.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.