Karate - zelfverdediging - weerbaarheid

Geplaatst op: 25-11-2020

Graag wil ik ook nog eens aandacht vragen voor onze dojo regels.

Waarom?  Ik zie gewoon dat er een daling is te zien in het naleven van die regels. Wij moeten daar op letten: het Tamashii les geef team, maar ook jullie als karateka’s!

Nog even op een rij:

  • Men draagt een wit, schoon karate pak. Geen judo jas, geen embleem enz.
  • De dames mogen er een t-shirt onder maar alleen een wit shirt. De jongens mogen er geen shirt onder!
  • De nagels zijn kort. Ik zie dames lopen met prachtige lange nagels. Maar dat is niet de bedoeling; erg gevaarlijk en helaas niet toegestaan op karate. Wil je ze toch: dan doe je voor de training over elke nagel een stukje tape: eigen keuze. Ook de teen nagels dienen kort te zijn.
  • Was je voeten en wellicht ook je oksels. Gebruik maar lekker wat deo. Soms helpt dat in ieder geval een heel prettig stuk (denk aan je medesporters!)
  • Ben op tijd. Ben je te laat, dat kan en mag maar dan wel als volgt: bij binnenkomst groet je staand de dojo, dan ga je 10 (jeugd) a 15 (13 plus) keer opdrukken en ga je op de knieën zitten wachten tot je mee mag doen. De sensei of sempei zal jou groeten en aangeven dat je mee mag doen. Let op! Dit is geen straf maar gewoon beleefdheid en respect.

Osu

Sensei Otto

Tamashii team

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.