Karate - zelfverdediging - weerbaarheid

Terug naar het overzicht

Nieuwe trainingslocatie woensdag

Geplaatst op: 01-11-2020

Op woensdagavond zitten we al ontzettend lang in de gymzaal van het Rijks.

Maar, sinds kort hebben ze er een nieuwe vloer ingelegd. Deze vloer is helaas totaal ongeschikt voor ons karate. Zoals vele van jullie al hebben gemerkt.

 

Hij is glad, en als we er zouden blijven trainen, dan gaat ons karate onherroepelijk achteruit.

We kunnen namelijk niet goed starten en stoppen, felle bewegingen maken, goede standen maken, want we glijden uit. Dus hierdoor zouden ook de blessures toenemen, en dat is natuurlijk het minste wat we willen.

Goed nieuws:  We gaan per a.s. woensdag 4 november gebruik maken van de professionele dojo bij MMA Schouteren op de Bergse plaat. (boven de Mac Donalds. Neem de zij ingang ) 

Het fijne van deze dojo is, dat er matten liggen en het heeft een grote spiegelwand. We trainen er ook al geruime tijd op zaterdagmorgen.

Het adres is: De Boulevard Noord 10, 4617 HD Bergen op Zoom  (parkeren geen enkel probleem en gratis.)

Trainingstijden worden (want daar kon echt niets aan gedaan worden!):
1e uur: 19 tot 20 uur.
2e uur (vanaf blauw en hoger!) 20 tot 21.30 uur.

Het is dus een half uur later dan je gewend bent. Even schakelen, knopje om, niets aan te doen.

Maar we krijgen er een super dojo voor terug!

Belangrijk:

In deze Corona tijd willen we wel heel duidelijk maken dat we te gast zijn bij de dojo van Nathan Schouteren MMA. En daar zijn regels aan verbonden die jullie echt moeten volgen anders krijg ik problemen met deze super fijne collega. Respect.

Bij deze:

  1. Ook nu, zeker nu, kom omgekleed binnen. Kleedkamers gesloten.
  2. Je loopt de stalen trappen op tot helemaal boven. Daar doe je alvast je schoenen uit.
  3. Loop langs de bar naar de nieuwe stalen binnen trap en ga 1 verdieping naar beneden. Daar zet je jouw schoenen neer. Doe je sokken uit, neem ze mee en steek de zaal over om naar de achterste deur te lopen. Doe dit met respect voor de aanwezige trainende sporters van Nathan.
  4. Daar zie je vanzelf “onze” dojo. Daar leg je jouw sokken en eventueel ander klein spul op het rekje of op de vensterbank.
  5. In verband met de beperkte ruimte(ook corona regel!) zijn kijkers NIET toegestaan. Mogelijk kunnen ouders boven bij de bar (daar staan stoelen) wachten. Vraag dat wel zelf even ter plekke aan de bar medewerker!
  6. Na het af groeten, omgekeerde volgorde en het pand verlaten. Niet blijven rondhangen.

Sowieso in het algemeen: voor welke afdeling van Tamashii dan ook: probeer zo kort mogelijk in de dojo of gymzaal te verblijven. Vermijd onnodig contact of onnodig te lang bij elkaar in de buurt staan.

We gaan de zaal in het Rijks wel missen wat betreft de grootte. Met name voor de twee jaarlijkse kyu en slip examens. Maar als dat alles is………dat lossen we gewoon op door het examen op twee aparte avonden te doen. Wellicht twee verschillende locaties. Komt helemaal in orde.

Met dank voor jullie meegaandheid (karate kwaliteit)

Een flinke OSU

Sensei Otto

Het Tamashii team

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.