Karate - zelfverdediging - weerbaarheid

Terug naar het overzicht

Stage Sensei Scott Langley

Geplaatst op: 07-03-2020

Vandaag gaf Sensei Scott Langley een prachtige karate stage bij Tamashii.  Er was een mooie groep karateka’s aanwezig.

Scott is fantastische leraar die ons meenam in zijn dynamisch karate.

Het eerste uur was speciaal voor de kinderen onder de 13 jaar. Zij kregen een begrijpelijke uitleg van Scott over het gebruik van hun lichaam bij karate. Het verbinden van je been, heup, schouder, arm, etc. bij standen, stoten en verdedigingen. Heel mooi om te zien hoe dat wordt opgepakt door die jonge karateka’s. Daarna trainde ze nog 1,5 uur onder Sensei Otto en kregen ze les in karate zelfverdediging. Dat vonden ze erg leuk.

Iedereen boven de 13 trainde ruim 3 uur met Scott. Zij kregen ook les in het dynamische karate wat Scott uitdraagt. De controle over zijn lichaam die Scott laat zien is fantastisch. Dat direct nadoen wordt lastig maar begrijpen wat hij bedoelt met het gebruik van je lichaam en waarom je iets doet is veel belangrijker. Ook is het mooi hoeveel hij kan uitleggen over Heian shodan. Hij laat zien en voelen hoe belangrijk deze kata eigenlijk is en hoeveel fundamentele bewegingen erin zitten.

Met trots kijken we, als team Tamashii, terug op een mooie dag. We verheugen er ons nu al op om een volgende keer weer met Sensei Scott Langley te mogen trainen. Tot volgend jaar.

Kijk voor meer foto's op Facebook

 

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.